İBB Başkanı Uysal: Hafriyat kamyonu meselesi 2 aya kadar çözülecek

İBB Başkanı Uysal: Hafriyat kamyonu meselesi 2 aya kadar çözülecek

İstanbul Büyükşehir Belediye başkanı Mevlüt Uysal, İstanbulluların kabusu haline gelen hafriyat kamyonları hakkında konuştu.

Son yıllarda İstanbul'da yaşayan kişilerin 'korkulu rüyası' olarak değerlendirilen hafriyat kamyonlarına ilişkin konuşan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, sorunun farkında olduklarını ve bunu 2 aya kadar çözecekleri görüşünü dile getirdi.

Sabah gazetesinden İsa Tatlıcan'a konuşan Uysal, İstanbul'da birçok kişinin ölümüne sebep olan hafriyat kamyonlarına ilişkin olarak şunları söyledi:

"Vatandaşımızın canını yakan sorunlardan biri de hafriyat kamyonları. İnşaat yapılıyorsa hafriyat elbette olacaktır. Hafriyat kamyonları trafikte düzgün seyretmiyor ve rasgele hafriyatlarını döküyorsa bunu engellemek trafiğin ve bizim görevimiz. Bütün hafriyat kamyonlarına çipli bir takip sistemi kurduk. 8500 araca takıldı, 2 bin araç kaldı. Şöföründen hızına, yol güvenliğinden hafriyatın döküldüğü yere kadar her şeyi bu takip sistemi ile kontrol edebiliyoruz. Bir ay içerisinde sistem tamamlanmış olacak. Sisteme girmeyenler ise trafikten men edilecek. İstanbul'un hafriyat kamyonu sorununu 2 aya kadar inşallah çözeceğiz."

Uysal, Özel Halk Otobüsleri'ne ilişkin şikayetlere yönelik olarak da şu ifadeleri kullandı:

"Evet, Özel Halk Otobüsleri'nin problemleri üzerinde çalışıyoruz. Halk Otobüsü işletmecileri dertli, belediye olarak biz dertliyiz ve en önemlisi vatandaş dertli. Demek ki bu sistemde bir sorun var. Bu sistemi düzeltmek adına çalışıyoruz. Sorunun tarafları ile görüşüp kalıcı bir çözüm bulunacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.