Dervişler 'devrim'e kalktı, Tahran sokakları karıştı

Dervişler 'devrim'e kalktı, Tahran sokakları karıştı

Tahran'da rejime bağlı güvenlik güçleri ile Gonabadi dervişleri arasında başlayan çatışmalarda 3 polis öldü.

İran'ın başkenti Tahran'da rejime bağlı güvenlik güçleri ile Gonabadi dervişleri arasında yaşanan gerginlik çatışmaya döndü. Tahran'daki olaylarda ölü ve yaralılar var.


Sosyal medyada yer alan bilgilere göre, Gonabadi dervişlerinin gözaltındaki tarikat lideri Nimetullah Reyahi'nin serbest kalması için sokaklara döküldüğü belirtildi.


Tahran'daki olaylarda dervişlerin destekçileri kullandıkları otobüsleri polis ve askerlerin üzerine sürdü. Tarikat mensuplarıyla polisler arasında çıkan çatışmalarda 3 polisin öldürüldüğü bildirildi.


Yaşanan olaylardan görüntüler:


Gonabadi dervişlerinin özel kuvvetler tarafından muhasara altına alındığı, ülkedeki diğer dervişlerin Tahran'a hareket ettiği iddia edildi. Tarikat lideri Nimetullah Tabende'nin ikamet ettiği, dervişlerin kapattığı Yedinci Gülistan sokağının çıkışlarında 2 bin güvenlik görevlisinin beklediği söyleniyor..

 

Tahran'ın Pasdaran caddesindeki gerginliğin görüntüleri:

Görüntüler Tahran'da dervişler ve polisler arasındaki olayların şiddetini gözler önüne seriyor:


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.