Meral Akşener iddialı: AKP'nin yüzde 15 oyu askıda, 10'u bize gelecek

Meral Akşener iddialı: AKP'nin yüzde 15 oyu askıda, 10'u bize gelecek

İYİ Parti lideri Meral Akşener, seçimlerde bekledikleri oy oranına dair sorulara yanıt verdi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Ak Parti’nin geçmiş seçimlerde aldığı oyların 15 puanının ‘askıda‘ olduğunu belirterek “Bunun 10 puanı bize geldi” iddiasında bulundu.

Akşener, Yeniçağ gazetesine yaptığı ziyarette partilerin oy oranlarına ilişkin değerlendirmede bulundu.


Akşener, cumhurbaşkanlığı seçimine ilişkin olarak şunları söyledi: “Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Erdoğan Bey’le oylarımızı yüzde 50, yüzde 50 görüyorum. Çünkü yüzde 65’lik merkez sağ seçmen, CHP’nin adayına kolay kolay oy vermez. Bunda geçmişte yatan ama yanlış, ama doğru bazı algılar var. Bu yüzden merkez sağ kendi içinden oy vereceği bir aday arayacaktır. Burada da Erdoğan Bey’le biz ön plana çıkıyoruz. AKP; ittifak arayışlarını sürdürüyor. MHP ve BBP yetmedi, Saadet Partisi’ni de yanına çekmeye çalışıyor.”

Gazetenin yazarlarından Batuhan Çolak da yazısında Akşener’in partilerin oy oranlarıyla ilgili sözlerine yer verdi.

“AKP’nin son aldığı oyu yüzde 47 olarak düşünürsek, 15 puanı askı konumunda” diyen ve birinci önceliklerinin bu seçmen kitlesi olduğunu değerlendirmesini yapan Akşener şöyle diyor: “Bu askıdaki kitlenin temel özelliği orta sınıfa mensup olmaları… Her ne kadar ‘orta sınıf’ kalmasa da temsil ettikleri bir seçmen kitlesi var. Bu kitlenin önceliği istikrardır. İşte bu kitleden şu anda bizim tarafımıza en az 10 puan gelmiş durumda.” 

‘CHP’nin gerçek oyu yüzde 19’

Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçim stratejisine bakışı da şu şekilde: “Erdoğan, CHP seçmeninden hiç oy istemiyor. Hepi topu diyor ki ‘CHP’nin oyu yüzde 24-25…’ O da biliyor ki CHP’nin gerçek oyu yüzde 19. Bunun adına siyasi literatürde ‘çerçeveleme’ deniyor. Buradaki 65’lik sağ seçmeni konsolide etmeye çalışıyor. Şimdi en büyük zaafı da şu, çerçeveleme sisteminin içinde tek alanla dövüşmeyi seviyor.”

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.