"Afgan medyası, ABD'nin öldürdüğü sivilleri 'Taliban' olarak lanse ediyor"

"Afgan medyası, ABD'nin öldürdüğü sivilleri 'Taliban' olarak lanse ediyor"

ABD hava saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin Afgan medyası tarafından ''Taliban savaşçısı'' olarak lanse edildiği bildirildi.

ABD hava saldırılarında yaşamını yitiren sivillerin Afgan medyası tarafından "Taliban savaşçısı" olarak lanse edildiği bildirildi.


Afganistan'da ABD'ye ait insanlı ve insansız hava araçları tarafından gerçekleştirilen saldırılarda yaşamını yitiren sivillerin "Taliban savaşçısı" olarak kamoyu gündeminde lanse edilmesi ülke içinde tepkilere neden oluyor.


"TOLO News" başta olmak üzere ülkede ABD tarafından kurulduğu belirtilen ve desteklenen medya kurumları, ABD hava saldırısında öldürülen sivillerin "Taliban savaşçısı" olduğunu iddia ediyor.


Özellikle ülkenin kuzeyi ve doğusunda ABD tarafından Taliban ve IŞİD hedeflerine yönelik gerçekleştirildiği iddia edilen hava saldırılarının tamamında oldukça fazla sivil kaybı yaşanması, ABD destekli medya kurumları tarafından gündeme alınmamıştı.

8 sivil daha ABD saldırısında öldürüldü

Öte yandan Afganistan'ın kuzeyindeki Farah vilayetine bağlı Bala Bulak ilçesinde ABD'ye ait insansız hava araçlarıyla düzenlenen ve en az 8 sivilin yaşamını yitirdiği saldırı, ABD destekli medya tarafından "8 Taliban savaşçısı öldürüldü" şeklinde servis edildi.


Haberin bu şekilde sunulmasına tepki gösteren Afgan gazeteci Emran Feroz, sosyal medya hesabından paylaştığı mesajda, ölen sivillerin hiçbir delil olmadan "savaşçı" olarak etiketlenmesine karşı çıktı.

Öte yandan geçtiğimiz günlerde ABD'ye ait B-52 ağır bombardıman uçakları tarafından Afganistan'ın kuzeyindeki Badahşan vilayetinde hava saldırıları gerçekleştirilmiş, ABD kaynakları tarafından yapılan açıklamada gerçekleştirilen saldırılarda "Uygur savaşçıların" hedef alındığı iddia edilmişti.


Badahşan vilayetinde düzenlenen saldırılarla ilgili bir açıklama yayınlayan Taliban sözcülüğü ise, saldırılarda hiçbir savaşçının zarar görmediğini, hedef alınan yerlerin sivil yerleşim birimi olduğunu ifade etmiş, bombardımanda çok sayıda sivilin öldüğünü ve yaralandığını açıklamıştı.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.