Ahrar-Zengi ittifakı'ndan HTŞ'ye: 'Devrimi zalim ve bağilere karşı koruyacağız'

Ahrar-Zengi ittifakı'ndan HTŞ'ye: 'Devrimi zalim ve bağilere karşı koruyacağız'

Geçtiğimiz günlerde Tahrir Suriye Cephesi adıyla kurulan Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi ittifakı, HTŞ'ye karşı sert bir açıklama yayınladı.

Geçtiğimiz günlerde Ahraru'ş Şam ve Nureddin Zengi hareketlerinin birleşmesiyle teşkil edilen Tahrir Suriye Cephesi, Tahriru'ş Şam'a karşı bir açıklama yayınladı. Sert ifadeler içeren açıklama de facto bir savaş ilanı" olarak yorumlandı.


Grup tarafından yayınlanan açıklamada HTŞ'nin kendilerine saldırdığı ifade ediliyor: "20 Şubat Salı günü akşama doğru Cevlani’ye bağlı gruplar, Cebhetu Tahrir Suriye’ye bağlı unsurlara karşı kontrol noktalarında tutuklama hamlesi başlattı. Akşam olduğunda tutuklamaları takip eden birkaç beldeyi ve ‘Cepheti Tahrir Suriye’ mücahitlerini de kapsayan zalimce saldırılar gerçekleşti. Saldırı Cevlani’ye bağlı çetelerin günlerce askeri teçhizat ve ağır silah yığmasında sonra başladı, saldırıda birçok mücahit ve sivil yaralandı." Açıklamada HTŞ unsurlarından Cevlani'ye bağlı çeteler olarak bashedilmesi dikkat çekti.


Grup, Doğu Guta'daki yükün hafiflemesi için başlatacakları bir operasyonun arefesinde bu saldırıların gerçekleştiğini öne sürerek HTŞ'yi suçladı. Tahrir Suriye Cephesi, HTŞ'yi zalim ve baği olarak niteledi: "Cevlani’nin hamlesi Ğuta’nın yükünün hafiflemesi için Cepheti Tahrir Suriye’nin rejime karşı Kuzey Suriye’de saldırı hazırlığı yaparken başladı. Muhakkak bizler Allah’tan yardım dileyerek kanımızı, halkımızı ve devrimimizi bu zalim ve bağilere karşı savunacağız."


Tahrir Suriye Cephesi, HTŞ’yi Ebu Zuhur ve demiryolunun doğusunu savunmak için harekete geçmemek, askeri araçlarını ve ağır sliahlarını saklamak ve İran ile işbirliği yapıp muhalifler tarafından kuşatma altında tutulan Fua ve Keferya köylerindeki rejim yanlılarını kuşatmadan çıkarmak ile suçluyor.


Kaynak: Mepa News

İlgili Haberler
HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.