Nahda, Hükümet Kurulması İçin Heyet Oluşturdu

Nahda, Hükümet Kurulması İçin Heyet Oluşturdu

Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi hükümetin güvenoyu alamaması nedeniyle yeni bir hükümet kurulması için müzakere heyeti oluşturdu

Dünya Bülteni'nin haberine göre, Tunus'ta Nahda Hareketi Partisi'nin yeni hükümetin kurulmasıyla ilgili bir müzakere komitesi kurduğu bildirildi.

Nahda Hareketi, sosyal paylaşım sitesi Facebook hesabından yaptığı açıklamada, Genel Başkan Raşid el-Gannuşi'nin başkanlığında toplanan yönetim kurulunda, Parti Genel Sekreteri Ziyad el-Azari başkanlığında müzakere komitesi kurulmasına karar verildiği kaydedildi. Komitede yer alacak diğer üyelerle ilgili bilgi verilmedi.

Cumhurbaşkanı Sibsi, haziran ayında Sıyd hükümetinin miadını doldurduğunu dile getirerek ulusal birlik hükümeti kurulması yönünde bir girişim başlatmıştı.

Başbakan Sıyd, 20 Temmuz'daki açıklamasında, ülkedeki bazı parti ve tarafların istifa etmesi için baskı yaptığını belirterek, kendisinin mecliste güvenoyu tazelenmesi talebinde bulunmayı seçtiğini söylemişti.

Geçen cumartesi düzenlenen güvenoyu oylamasına 217 sandalyeli meclisten 148 milletvekili katılmıştı. Sıyd hükümeti, 3 "evet"e karşı 27 "çekimser" ve 118 "hayır" oyu almıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.