ABD'li Senatörler 'Gülen'i İktidar'a Getirme' Planı Yapmış

ABD'li Senatörler 'Gülen'i İktidar'a Getirme' Planı Yapmış

Bazı senatörlerin ABD Senatosu'na 'Erdoğan'ı devirelim ve Fethullah Gülen'i iktidara getirelim' diye mektup yazdığı ortaya çıktı.

Türkiye'deki darbe girişiminin ardından ABD meclisinde FETÖ'ye yakın senatörlerin "Erdoğan'ı devirip Fethullah Gülen'i iktidara getirelim" önerisinde bulunduğu ortaya çıktı.

ABD'de neoliberal hareketin savunucularından Scott Creighton'un yayınladığı ve 'Twitter' hesabından imzacılara gerçekliğini sorduğu belgede üç senatörün talebi bulunuyor. Şubat ayında ABD Senatosu'na yazıldığı ortaya çıkan mektupta, ABD başkan adaylarından Rand Paul, Hillary Clinton'un yardımcılığına getirilen Tim Kaine ve Marco Rubio gibi senatörlerin imzası var. Türkiye'deki siyasi gelişmelerden bahseden ve Erdoğan'ın yerine FETÖ'nün getirilmesini isteyen mektubun detayları şöyle:

"Amerika Birleşik Devletleri olarak Türkiye yönetimine kesin bir mesaj gönderme zamanıdır. Sadece Suriyeli Kürtlere karşı silahlanma çağrısı yapmasından dolayı değil; demokrasinin temeli olan politik meseleleri ve yerel güçleri yeniden gözden geçirmek için... Erdoğan Türkiye'yi seküler bir yapıdan, ülkenin bazı kesimleri tarafından korunan radikal İslamcıların savaştığı bir yere çeviriyor. Maalesef son yıllarda biz de Türkiye'de artan insan hakları ihlalleri ve özgürlük konusunda yaşananlara karşı gelemedik.

Küresel toplumun, Türkiye'nin daha fazla dini radikalleşmesini engellemesi çok önemlidir. Küresel toplumun desteklediği ve önemli bir figür konumunda bulunan, dinlerarası diyalogun ve demokratik prensiplerin tamsilcisi olan din adamı Fethullah Gülen'e verilecek yetki, bize Türkiye'nin radikal İslam'dan uzaklaşmasını sağlayacaktır.

Biz şiddetle Türkiye'nin mevcut durumuna baskı yapılması konusunda ABD dış politikasının yeniden düzenlenmesini çağırıyoruz."

TİM KAİNE CLİNTON'UN BAŞKAN YARDIMCISI OLMUŞTU

ABD’de Demokrat Partinin muhtemel başkan adayı Hillary Clinton Virginia Senatörü Tim Kaine’i başkan yardımcısı olarak seçmişti Clinton, Twitter hesabından “Hayatını başkaları için mücadele etmeye adamış biri olan Tim Kaine’in takım arkadaşım olduğunu açıklamaktan heyecan duyuyorum.” ifadesiyle duyurmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.