Burundi'den BM Polisi'ne Red

Burundi'den BM Polisi'ne Red

Hükümet, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin Burundi'ye polis gönderme isteğine karşı çıktı.

Burundi hükümeti, Birleşmiş Milletlerin (BM) ülkeye polis gönderme kararını kabul etmediğini bildirdi.

Hükümetten yapılan yazılı açıklamada, BM Güvenlik Konseyinin (BMGK) Burundi'ye 228 polis gönderilmesini öngören kararının uygun bulunmadığı belirtildi.

Söz konusu polislerin, Ruanda'da, Burundi'nin güvenliğini tehdit eden eğitim kamplarında görevlendirilmesinin daha doğru olacağı vurgulanan açıklamada, BM yasalarına göre, böyle bir uygulamanın hayata geçirilebilmesi için Burundi hükümetinin de onayının alınması gerektiğine dikkat çekildi.

Açıklamada ayrıca Afrika Birliğinin Burundi'de insan hakları ihlallerinin engellenmesi amacıyla görevlendirdiği temsilci ve uzman askerlerin sayısını arttırma kararına karşı çıkılmayacağı vurgulandı.

Hafta sonu, aralarında iktidar partisinden milletvekillerinin de bulunduğu 2 bine yakın Burundili, Fransa'nın hazırladığı ve geçen hafta BMGK'da oy çokluğuyla kabul edilen kararı protesto için başkent Bujumbura sokaklarına dökülmüştü.

Muhalefet ve sivil toplum kuruluşları ise ülkedeki şiddet olaylarına son vermek amacıyla konuşlandırılacak 228 polisin yetersiz kalacağını savunmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.