Rusya: Halep'i ABD bombaladı suçu bize attı

Rusya: Halep'i ABD bombaladı suçu bize attı

Rusya Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, Halep'i dün Rusya'nın değil ABD savaş uçaklarının bombaladığını iddia etti.

TASS haber ajansına konuşan Rus sözcü Igor Konashenkov, ABD'nin dün Halep'i A-10 savaş uçaklarıyla bombaladığını ve suçu Rusya'nın üzerine attığını ileri sürdü.

''ABD BOMBALADI SUÇU BİZE ATTI''

Rus sözcü, ABD'ye ait iki A-10 savaş uçağının Türkiye'den kalkarak Halep'de bazı hedefleri bombaladığını söyledi. "Önde gelen ABD ve Avrupa televizyonları, Rusya'nın operasyonlarından çok önde yerle bir olmuş Halep'in görüntülerini yayımlıyor ve buna Rusya'nın hava saldırıları neden olmuş gibi gösteriyorlar" ifadelerini kullanan Konaşenkov, "Tüm ölümcül günahlar konusunda Rusya'yı suçlamak alışkanlık hâline geldi" dedi.

Rusya'nın Suriye'deki askeri faaliyetleriyle ilgili de bilgi veren Savunma Bakanlığı sözcüsü Igor Konashenkov, ülkesine ait savaş uçaklarının 4-11 Şubat tarihleri arasında 500 hedefi vurarak 1900 "teröristi" öldürdüğünü savundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.