Demirtaş Ve Önder İçin 5 Yıl Hapis İstemi

Demirtaş Ve Önder İçin 5 Yıl Hapis İstemi

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ve partinin Ankara milletvekili Sırrı Süreyya Önder hakkında 2013 yılında yaptıkları bir konuşmada terör örgütünü ve Abdullah Öcalan'ı övdükleri gerekçesiyle “Terör örgütü propagandası” suçundan 5 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırlandı.

Bakırköy 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianame, inceleme aşamasında bulunuyor.

Hafta başında Cumhuriyet gazetesine açıklamalarda bulunan HDP Eşbaşkanı Selahattin Demirtaş, Abdullah Öcalan hakkında da "İmralı tecridi bitmeli, gerçek bir çözüm sürecine dönülmeli. Öcalan'a yönelik tecrit için yaptığımız çağrılar propaganda değil çözüm çağrısıdır. Rehine sistemi son bulmalı" demişti.

Temmuz ayı sonunda yapılan Diyarbakır Demokratik Toplum Kongre'sinde HDP İmralı heyeti adına konuşan HDP Ankara Milletvekili Sırrı Süreyya Önder ise “Darbeden bir demokrasi çıkarılacaksa, en önemli yolu Sayın Öcalan’ın bu ülkenin demokratikleşmesindeki önemi ve rolünü teslim etmek ve müzakere sürecinin koşullarını hazırlamaktır" demişti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.