İslam Karşıtları Kiliseyi Bastı

İslam Karşıtları Kiliseyi Bastı

İslam karşıtı grup, Müslüman liderlere ve çok kültürlülüğe destek verdiği gerekçesiyle Gosford Anglikan Kilisesi'nde protesto gösterisi düzenledi.

Avustralya yayın kuruluşu ABC'nin haberine göre, New South Wales eyaletinde Central Coast'ta bulunan Gosford Anglikan Kilisesi'nde düzenlenen ayini bölen 10 kişilik bir grup, hoparlörden Müslümanlara ait dualar dinletti.

İslam karşıtı sloganlar atan ve Müslümanlara özgü kıyafetler giyen aşırı sağcı protestocuların görüntüleri, Özgürlük Partisi tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Parti, eylemin, Gosford Anglikan Kilisesi'nin, Müslüman liderlere ve çok kültürlülüğe verdiği desteği protesto amacı taşıdığını bildirdi.

Özgürlük Partisi örgütünün, Avustralyalı Senatosu'nda dört sandalye sahibi, göçmen karşıtı Tek Millet Partisi ile bağlantısı olduğu ifade ediliyor.


Polisin, Gosford Anglikan Kilisesi'nin "ırkçı gösteri" olarak nitelendirdiği eylemi soruşturduğu belirtildi.

Gosford Anglikan Kilisesi'nin Pederi Rod Bower, olayın, kilise cemaatini terörize ettiğine değinerek, "Gösteri, sırf Müslüman toplumu desteklediğimiz, köprüler kurmaya çalıştığımız için düzenlendi" ifadesini kullandı.

Kaynak: Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.