Suriye'nin Türkiye Sınırında Patlama

Suriye'nin Türkiye Sınırında Patlama

Suriye'nin Türkiye sınırına yakın İdlib vilayetine bağlı Atme kasabasında patlama meydana geldi.

İngiltere merkezli muhalif Suriye İnsan Hakları Gözlemevi patlamanın, Atme'de, bir otobüsün içindeki intihar bombacısının üzerindeki patlayıcıları infilak ettirmesi sonucu meydana geldiğini bildirdi.

Reuters'ın aktardığına göre Gözlemevi, otobüsün Suriye'de savaşan silahlı muhalifleri taşıdığını belirtti ve patlamada en az 15 kişinin öldüğünü, 25 kişinin yaralandığını duyurdu.

Doğan Haber Ajansı (DHA), patlamanın Atme kasabasındaki çadır kentte yaşandığını yaralılar arasında durumu kritik olanların Türkiye sınırından geçirilerek Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde çeşitli hastanelere kaldırıldığını bildirdi.

Hatay Valiliği'nden yapılan açıklamada da "Reyhanlı ilçesi Bükülmez Mahallesi yakınlarında Suriye sınırları içerisinde bulunan Atme Çadırkenti'nde bir patlama meydana gelmiştir" dendi.

Valilik, "İlimiz hastanelerine sevk edilen 8 yaralıdan 4 kişinin hayatını kaybettiği, 4 kişinin ise tedavisinin devam ettiği tespit edilmiştir. Suriye tarafında bulunan Atme Hastanesi'nde de yaralıların olabileceği değerlendirilmektedir" açıklaması yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.