"Erdoğan, İncirlik Üssü’nü Rusya'ya Açabilir"

"Erdoğan, İncirlik Üssü’nü Rusya'ya Açabilir"

Rusya Federasyon Konseyi’ne göre Türkiye, Suriye’deki operasyonlarda kullanılan jetler için İncirlik Hava Üssü’nü Rusya’ya açabilir.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, ‘uçak krizi’nin ardından ilk kez 9 Ağustos’ta bir araya gelmişti. Bu görüşmede Erdoğan, “FETÖ’nün ülkelerimiz arasındaki ilişkilere kastettiği net şekilde anlaşılıyor” demişti. 

Rus haber ajansı Ria Novosti’ye konuşan ve konuyla ilgili değerlendirmede bulunan Konsey Savunma ve Uluslarlarası Komite üyesi Igor Morozov, “Türkiye, Rus hava kuvvetlerinin Suriye’de terörle mücadele operasyonları sırasında kullanılmasına izin verebilir. Bu Türkiye Cumhurbaşkanı’nın Rusya’ya doğru atacağı adımların devamı olabilir” dedi.

Federasyon Konseyi Savunma ve Güvenlik Komitesi Başkanı Viktor Ozerov da Ankara’nın, St. Petersburg’daki görüşmenin ardından bu yönde bir karar alabileceğini söyledi. Erdoğan’ın, Rusya’yı Suriye’de terörle mücadelede desteklemeye hazır olduğunu söylediğini hatırlatan Ozerov, sözlerine şöyle devam etti: “Rusya’nın İncirlik Hava Üssü’ne ihtiyacı olmayabilir, fakat bu karar Türkiye’nin Rusya ile terörle mücadelede işbirliği yapmaya hazır olduğunun sözde değil gerçek olduğunu kanıtlayacak.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.