HÜDA-PAR'dan PKK’ya Karşı Çağrı: Tepki Koyma Zamanı Gelmiştir

HÜDA-PAR'dan PKK’ya Karşı Çağrı: Tepki Koyma Zamanı Gelmiştir

Hür Dava Partisi (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, halkın örgüte tepkisini yüksek sesle dile getirmesi gerektiğini söyledi.

Hür Dava Partisi’nin (HÜDA PAR) Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, Diyarbakır’da dün gerçekleşen bombalı saldırının ardından PKK için “Halkımızın, namı hesabına cinayet işleyen, katliamlar gerçekleştiren bu ihanet şebekesine karşı haklı ve meşru tepkisini ortaya koyma zamanı gelmiştir” diye konuştu.

PKK dün, Diyarbakır’ın Çınar ilçesi yakınlarında Şehit Emniyet Amiri Murat Uçar Bölge Trafik Denetleme İstasyonu’na bombalı saldırı düzenlemişti. Saldırıda, beş polisle biri çocuk üç sivil hayatını kaybetmişti.

‘Sanki patlama kendi kendine gerçekleşti’

Diyarbakır On Gözlü Köprü’deki saldırıda hayatını kaybedenlerin ailelerinin taziye ziyaretine giden HDP ve DBP’lilere halkın tepki gösterdiğini savunan Yapıcıoğlu, sözlerine şöyle devam etti: “Kurbanlık koyunlar gibi bekleyip başına gelebileceklere, kaderine razı olmak bu gidişatı değiştirmez. Halk artık olaya el koymalıdır.”

HDP’li siyasetçileri kasteden HÜDA PAR Başkanı, saldırılarla ilgili yapılan kınamalarda faillere yönelik herhangi bir ifade bulunmadığını söyledi: Biz de kınamıştık’ demek için yapılan açıklamalar bunlar. Sanki patlama kendi kendine, orada metan gazı birikmiş, oraya kimse bir patlayıcı yerleştirmemiş doğal bir patlama yaşanmış gibi bir kınama mesajı. Bunlar samimi değil, bu tür beyanların samimi olmadığını bu halk biliyor. Eğer samimilerse, bu patlamayı gerçekleştirenlerle temasları var, halkın rahatsız olduğunu onlara söylemeleri lazım. Halk, bu siyasetçilere rahatsızlığını ciddi şekilde dile getirirse onlar da arada bir nevi köprü veya postacı olarak patlamalar gerçekleştirenlere mesajı ulaştıracaklardır.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.