Almanya'dan Peşmerge'ye Yeni Silah Sevkiyatı

Almanya'dan Peşmerge'ye Yeni Silah Sevkiyatı

Daha önce gönderilen Alman silahlarının Kuzey Irak'taki silah pazarlarında satıldığı yönünde haberlerin çıkması üzerine durdurulan sevkiyat tekrar başladı

Alman Savunma Bakanlığı geçtiğimiz salı günü itibariyle yeniden başlayan silah sevkiyatı kapsamında Peşmerge'ye 70 ton malzeme gönderildiğini duyurdu.

100 MILAN FÜZESİ GÖNDERİLDİ 

Almanya'da haftalık yayımlanan Die Zeit gazetesinin internet sayfasında yer alan habere göre, gönderilen silahlar arasında bin 500 adet G36 tüfeği, 100 Milan füzesi ve 3 adet Dingo 1 tipi zırhlı araç da bulunuyor.

Almanya'nın silah sevkiyatını durdurmasına neden olan soruşturmayı tamamlayan Peşmerge güçlerinin, daha önce gönderilen 28 bin silahtan 30 tanesinin Kuzey Irak'taki silah pazarlarında para karşılığı satıldığını tespit ettiği kaydedildi. 

Alman Savunma Bakanlığı'nın yeniden başlayan sevkiyat kapsamında gönderilen silahların satışının engellenmesi konusunda Peşmerge güçlerini uyardığı belirtiliyor.

Almanya, IŞİD'e karşı mücadele etmesi amacıyla 2014 yılında Peşmerge güçlerine silah göndermeye başlamış, Kuzey Irak'a giden bir grup Alman askeri de peşmergeleri burada eğitmeye başlamıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.