Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne Bombalı Araç Saldırısı

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'ne Bombalı Araç Saldırısı

PKK tarafından düzenlendiği belirtilen saldırıda 3 polisin hayatını kaybettiği açıklandı.

Elazığ Emniyet Müdürlüğü'nü hedef alan bomba yüklü aracın binaya yakın bir noktada infilak ettiği bildirildi. Şiddetli patlama sesinin kentin çeşitli noktalarından duyulduğu ve patlamanın emniyet binasında büyük hasara yol açtığı belirtildi.

Elazığ Valisi Murat Zorluoğlu'nun yaptığı açıklamaya göre 3 polis saldırıda hayatını kaybetti. Saldırıda 14'ü ağır 170 kişinin de yaralandığı ifade ediliyor.

Basına yansıyan haberlerde patlamanın ardından silah sesleri duyulduğu aktarıldı. Yetkililer patlamanın meydana geldiği bölgeyi güvenlik çemberine aldığı ve saldırıyı düzenleyen teröristlerin yakalanması için de operasyon başlatıldığını kaydetti.

Programını iptal eden Başbakan Binali Yıldırım'ın incelemelerde bulunmak üzere Elazığ'a gideceği açıklandı. Yıldırım'a Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Genelkurmay Başkanı'nın da eşlik edeceği belirtildi.

Bitlis'te saldırı

Elazığ'ın ardından Bitlis'ten de bir saldırı haberi geldi. Bitlis'te düzenlenen saldırıda 3 asker, 1 köy korucusunun hayatını kaybettiği ve 7 askerin de yaralandığı bildirildi. Saldırının Bitlis'in Hizan ilçesindeki Nazar Köyü yakınlarında meydana geldiği haber verildi. Bölgede operasyon başlatıldığı ifade ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.