ABD, 'Rusya- Türkiye Yakınlaşması' Hakkında Ne Düşünüyor?

ABD, 'Rusya- Türkiye Yakınlaşması' Hakkında Ne Düşünüyor?

Kirby, Türkiye ile Rusya arasında ilişkileri ile ilgili gelişmelerin iki ülkenin kararı olduğunu, endişelenmediklerini söyledi.

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby, Türkiye ile Rusya arasında ilişkilerin gelişmesine yönelik ABD yönetiminin bir endişesi bulunmadığını bildirdi.

Kirby, günlük basın toplantısında, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun Rusya ile savunma sanayi alanında iş birliği düşünülebileceğine dair sözleri soruldu.

John Kirby, bu konudaki haberleri görmediğini ancak Türkiye'nin önemli bir NATO müttefiki ve IŞİD karşıtı savaşta ortak olduğunu belirterek, bunların devamını istediklerini söyledi.

Türkiye ile Rusya arasındaki ilişkinin iki ülkeyi ilgilendireceğini kaydeden Kirby, "Tabii ki buna bir kısıtlama söz konusu olamaz. Kimsenin endişeli olması için de bir neden yok. Biz de Türkiye ve Rusya güvenlik ve savunma konularında yeni ve farklı bir ilişki kurarsa diye endişeli değiliz. Bu onların vereceği bir karar." dedi.

Kirby, Türkiye'nin NATO'da ve IŞİD karşıtı koalisyondaki üyeliğine ve katkılarına değer verdiklerini, bunun derinleşmesi, güçlenmesi için çalıştıklarını vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.