İran'da 'Rus Uçakları' Muamması

İran'da 'Rus Uçakları' Muamması

İran Meclisi, Hemedan'daki hava üssünün Ruslara kullandırılmasını tartışacak.

İran'da 20 milletvekili, devlet yetkililerinin Meclis'te Rusya-İran askeri işbirliği ile ilgili izahat vermesini istedi. 20 parlamenter, son gelişmeleri gözden geçirmek için görüşme talep eden bir dilekçeyi Meclis başkanı Ali Laricani'ye teslim etti.

Reformcu milletvekilleri Anayasa'nın 69'ncu maddesine atıf yaparak milli güvenliği ilgilendiren bir konu olduğu için oturumun kapalı yapılmasını da istedi. Milletvekillerinin talebinde, Rusya'nın üssü kullanmasına izin verilme gerekçelerinin açıklanması da talep edildi.

Mektubu imzalayanlar arasında, reformist milletvekili Mahmud Sadıqi, ılımlı muhafazakar olarak bilinen Ali Motahari, reformcu Mostafa Kavakebian ve muhafazakar Haşmetullah Falahatpisheh de bulunuyor.

Rusya'nın Suriye'ye gönderdiği savaş uçakları için İran'daki bazı üsleri kullandığı haberlerini, Rusya kabul ederken İran'da bazı siyasiler yalanlamış bazıları ise sadece yakıt ikmali yapıldığını öne sürmüştü.

15 Ağustos tarihinde AlMasdarNews İran'da Hamedan Hava Üssü'nde konuşlanmış Rus Tu-22m3 stratejik bombardıman uçakları fotoğraflarını yayınladı.

AlMasdarNews'te yayınlanan fotoğraflar..

 Haberde Hamedan Hava Üssünün Rusya'nın Suriye'de direnişçilere hava saldırılarını yürütmek ve uçuş süresi azaltarak Kremlin'in tasarruf sağlayacağı iddia ediliyor


Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.