Çin Ordusu Rejim Askerlerini Eğitecek

Çin Ordusu Rejim Askerlerini Eğitecek

Çin ordusundan üst düzey bir yetkilinin açıklamasına göre Çin, Esad rejimine hem insani yardım verecek hem de rejim askerlerini eğitecek

Russian Today’in haberine göre Çin Hükümeti ve Suriye rejimi, Çin ordusunun Suriye’ye insani yardımda bulunması ve Suriye’deki rejim güçlerine Çin ordusu tarafından eğitim verilmesi hususunda anlaştı.

Çin Uluslararası Askeri İşbirliği Merkezi Askeri Komisyonu bölümünün direktörü Guan Youfei’nin 16 Ağustos Salı günü Suriye Savunma Bakanı Fahad Casim el-Freyc’le temaslarda bulunmak üzere Şam’a geldiği, yapılan görüşmelerin ardından Çin Ordusu’nun yardım malzemeleri göndermesinde uzlaşıldığı, buna bağlı olarak Çin ile Suriye arasındaki askeri işbirliğini geliştirecekleri ve destekleyecekleri duyuruldu.

Anlaşmanın insani yardım olduğu ifade edilse de görüşmenin askeri kanallar üzerinden gerçekleştirilmesi, Çin’in askeri destek verecek olması anlamına da geliyor

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.