Türkiye IŞİD ve PYD'yi Vurdu

Türkiye IŞİD ve PYD'yi Vurdu

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Cerablus'taki IŞİD hedeflerini obüslerle vurduğu, Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzilerinin de topçu ateşine tutulduğu bildirildi.

Reuters'in NTV kanalına dayandırarak aktardığı haberine göre, Türk Silahlı Kuvvetleri Suriye'deki IŞİD ve PYD mevzilerini vurdu. Cerablus'taki IŞİD hedeflerinin obüslerle vurulduğu, Menbiç'in kuzeyindeki PYD mevzilerinin ise topçu ateşine tutulduğu bildirildi.

Bir Türk yetkilisinin Reuters’e yaptığı açıklamaya göre, Menbiç'e 20 kez topçu ateşi yapıldı. Yetkili TSK’nın Cerablus‘ta IŞİD’i vurmaya devam ettiğini belirterek, "Amaç, operasyon için bir koridor açmak“ dedi.

Türkiye destek verecek mi?

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Gaziantep'teki intihar saldırısının ardından yaptığı açıklamada, "Türkiye sınırının IŞİD'den temizlenmesi gerektiğini" söylemişti. Bakan, Suriye'de Cerablus'u almak için başlatılması beklenen operasyona Türkiye'nin destek verip vermeyeceği sorusuna, "Türkiye olarak bugüne kadar DAEŞ'le (IŞİD) mücadelenin içinde aktif bir şekilde yer aldık. Gerek siyasi toplantılar gerekse arazideki mücadelede Türkiye'nin hem desteği hem aktif katılımı olmuştur" yanıtını vermişti.

IŞİD'le savaşan koalisyon içindeki ülkelerin İncirlik Hava Üssü'ne gelip konuşlanmasına izin verdiklerini ve onlarla yakın işbirliği içinde olduklarını belirten Çavuşoğlu, "Sadece DAEŞ'le mücadele kisvesi altında kendine meşruiyet kazandırmak isteyen diğer terör örgütleriyle iş birliği yapmadık, yapmayız da ama ılımlı muhalefet başta olmak üzere arazideki güçlere de DAEŞ'le mücadele eden herkese destek verebiliriz" diye sözlerini sürdürdü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.