'Eğit-Donat' Programı Tekrar Başlatıldı

'Eğit-Donat' Programı Tekrar Başlatıldı

Geçen yıl ara verilen programın tekrar başlatıldığı öğrenildi.

ABD öncülüğündeki IŞİD karşıtı uluslararası koalisyonun sözcüsü Amerikalı Albay Steve Warren, gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bağdat'tan video konferans yoluyla soruları alana Warren, eğit donat programının devam ettiğini açıkladı ve nispeten küçük bir grubun eğitim almaya devam ettiğini açıkladı. Warren muhalif grupları topluca eğitmediklerini, her birlikten birkaç kişinin eğitime alınıp tekrar birliklerine gönderileceğini söyledi. Warren, programın başarısız olması konusunda ne yapacakları sorusu üzerine, "İşe yaramazsa yeniden değiştireceğiz" dedi.

ABD'nin 'eğit donat programı' kapsamında aktif bir şekilde eğitim ve silah vermeye devam ettiği grupların başında Yeni Suriye Ordusu (YSO) geliyor. 2015'in Eylül ayında kurulan Ürdün merkezli YSO yapılanması, önceki ay Suriye'nin güneyindeki Tanaf sınır kapısını IŞİD'den almıştı.

Ülkenin kuzeyinde ve Türkiye'de gerçekleştirilen program, fiyasko ile sonuçlanmış ve Suriye'ye giren birlikler kısa bir süre sonra El Kaide'nin Suriye kolu olan Nusret Cephesi'ne esir düşmüşlerdi. Kuzeyde yaşanan başarısızlık sonrası program, ülkenin güneyine kaydırılmıştı. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.