Humus'ta Napalm'li Saldırı

Humus'ta Napalm'li Saldırı

Humus'ta gerçekleşen hava saldırısının ardından 2 çocuk yanarak öldü, 5'i çocuk 25 kişi de ileri derecede yanıklarla hastaneye kaldırıldı.

Al Jazeera'nin haberine göre Humus'ta muhaliflerin kontrol ettiği Vaer mahallesinde gerçekleşen hava bombardımanın ardından yanık teşhisi ile hastaneye kaldırılan bir çocuğun görüntüsü yayınlandı.

Görüntüde yanıklar sebebiyle canı yanan çocuk krem sürülerek tedavi edilmeye çalışıyordu. Çocuğun yaraları sonrasında da bandajlarla sarıldı.

Şehirde muhaliflerin kontrolündeki bölgede faaliyet gösteren gönüllü doktorlar yanık tedavisinde kullanılan ilaçların ellerinde olmadığını ve çocuğun vücüduna sadece rahatlatıcı losyonlar sürebildiklerini açıkladı.

Humus Medya Merkezi Başkanı Usame Abou Zeid de, yaptığı açıklamada 4 yaşında bir erkek çocuğu ile 7 aylık bir kız çocuğunun bu bombardıman sebebiyle öldüğünü, 5'i çocuk en az 25 kişinin ciddi yanıklar sebebiyle hastanelere kaldırıldığını söyledi.

Gönüllü kurtarma ekibi olan Suriye Sivil Savunma Birimi üyesi olan Nidal isimli bir Suriyeli de kömürleşmiş 2 çocuğun cesedini bulduklarını söyledi.

Muhalif Humus Medya Merkezi bu ölümlerin ve yaralanmaların ağır yanıklara sebep olan napalm bombaları sebebiyle gerçekleştirildiğini iddia etti.

Napalm bombası ilk olarak ABD tarafından Vietnam savaşında kullanılmış ve sonrasında 113 ülke tarafından imzalanan anlaşma ile kullanımı yasaklanmıştı.

New York merkezli İnsan Hakları İzleme Örgütü, Suriye rejimi ve Rusya'ya ait uçakların sivillere karşı sık sık kitlesel ölüm silahları kullandığını söylüyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.