"Muhalefet 1 Eylül'de Darbe Yapmaya Çalışacak"

"Muhalefet 1 Eylül'de Darbe Yapmaya Çalışacak"

Venezüella Dışişleri Bakanı Herrera, hükümet karşıtı eylem düzenlenecek olan 1 Eylül günü, ülkede darbe yapılmaya çalışılacağını ileri sürdü.

Venezüella’da yaşanan ekonomik krizin ardından başlayan siyasi kriz Dışişleri Bakanı Bernardo Alvarez Herrera’nın muhaliflere yönelttiği ‘darbe girişimi’ suçlamasıyla daha da büyüdü. Hispan TV’ye yaptığı açıklamada “Darbenin kaynağı, ki 1 Eylül’de yapılması planlandı, açığa çıktı. Bu kaynak, demokrasi karşıtı muhalefet ile uluslararası sağcı güçler arasındaki bir anlaşma” diyen Herrera, ABD’yi de ‘ulusların gelişimi ve barışına karşı emperyalist planların uygulamak için bölgede istikrarsızlık yaratmakla’ suçladı.

VENEZÜELLA, ABD DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI SÖZCÜSÜNÜ PROTESTO ETTİ

Öte yandan Venezüella Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Kuzey Amerika Ajansı’ndan yapılan açıklamada, eski San Cristobal Belediye Başkanı Daniel Ceballos’un cezaevine yerleştirilmesini eleştirerek, serbest bırakılması çağrısında bulunan ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü John Kirby protesto edildi. Ev hapsinde tutulan Ceballos istihbarat servisi tarafından evinden alınarak Guarico eyaletinde bir hapishaneye yerleştirilmişti.

Venezüella'da muhalefet partileri ülkedeki ekonomik ve siyasi krizden sorumlu tuttukları devlet başkanının bir an önce görevden ayrılmasını ve erken seçime gidilmesini istiyor. 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.