Sınır Kapısı Anlaşmazlığı Sona Erdi

Sınır Kapısı Anlaşmazlığı Sona Erdi

Pakistan ile Afganistan arasındaki sınır kapılarından Çeman, yaklaşık iki hafta kapalı kalmasının ardından yarın yeniden açılıyor

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Pakistan ve Afganistan arasındaki iki sınır kapısında biri olan Çeman'ın, yaklaşık 2 hafta kapalı kalmasının ardından, yarın yeniden açılacağı bildirildi.

Paramiliter sınır polisi sözcülüğünden yapılan açıklamaya göre, iki ülke yetkililerinin bugün Çeman'da yaptıkları görüşmenin ardından, binlerce kişinin kullandığı sınır kapısının, yarın yeniden açılmasına karar verildi.

Pakistan'ın Orta Asya'ya açılan kapısı olan Çeman, Afgan tarafından bazı göstericilerin Pakistan bayrağını yaktıkları iddiasıyla Pakistanlı yetkililerce kapatılmış ve 13 gündür konuya ilişkin taraflar arasında yapılan görüşmeler olumsuz sonuçlanmıştı.

Sınırdaki ticari faaliyetlerin sekteye uğratan uygulama dolayısıyla özellikle tırlardan oluşan ve kilometrelerce uzayan kuyruklar yoğun şikayetlere yol açmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.