Mısır ve Güney Kıbrıs Arasında Doğalgaz Anlaşması

Mısır ve Güney Kıbrıs Arasında Doğalgaz Anlaşması

Mısır ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi, doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili protokol imzaladı.

Mısır ile Güney Kıbrıs Rum Yönetimi (GKRY) arasında doğalgaz boru hattı projesiyle ilgili protokol imzalandığı bildirildi.

Mısır Petrol ve Doğal Kaynaklar Bakanı Tarık el-Molla yaptığı yazılı açıklamada, iki ülkenin, Akdeniz'de döşenmesi planlanan doğalgaz boru hattı projesi konusunda prensipte anlaştığını kaydetti.

Molla, açıklamasında, “Söz konusu protokol, iki taraf arasında özellikle petrol ve doğalgaz konularındaki iş birliği ve karşılıklı ekonomik yardımlaşma çerçevesinde imzalanmıştır. Kıbrıs doğalgazının boru hattıyla Mısır’a nakli hedeflenmektedir.” ifadesine yer verdi.

Lefkoşa’da bugün imzalanan protokole Mısırlı Bakan Molla ile GKRY adına Sanayi, Enerji, Ticaret ve Turizm Bakanı Georgios Lakkotrypis’in imza attığı öğrenildi.

Mısır tarafından yapılan açıklamada, GKRY'den kaç metreküp doğalgaz ithal edileceği ve ithalatın ne zaman başlayacağı konusunda bilgi verilmedi.

Mısır yönetimi yıllık 9.5 milyar dolar tutarında petrol ürünleri ve doğalgaz ithal ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.