"Obama'dan Protokol Krizi Açıklaması"

"Obama'dan Protokol Krizi Açıklaması"

Barack Obama, G20 Zirvesi için gittiği Çin'de yaşanan küçük çaplı protokol kriziyle ilgili açıklama yaptı

Ajanslarda yer alan habere göre; G20 Liderler Zirvesi için gittiği Çin'de, havalanında kırmızı halı ile karşılanmayan ve uçağın gövdesinden açılan küçük merdivenlerden inmek zorunda kalan Obama, heyetinden bir yetkilinin Çinli bir yetkili ile tartışmasına ilişkin, bunun Çin-ABD ilişkilerini gölgeleyecek kadar önemli bir olay olmadığını ifade etti.

Obama, havaalanında gerginlik yaşanmasının, ABD'de gazetecilere farklı davranılmasından kaynaklandığını belirterek "Bizim için gazetecilerin işlerini yaparken engellenmemesi ve soru sorabilmeleri önemli. Gezilere çıkarken değerlerimizi ve ideallerimizi arkada bırakmıyoruz. Ama bu sürtüşmeye neden olabiliyor" dedi.

Başkanlık uçağı Air Force One'ın inişinden sonra ABD'li gazeteciler engellenirken, Obama'nın heyetindeki bir yetkiliyle, Çinli yetkili arasında tartışma yaşanmıştı. ABD'li yetkilinin protokol kurallarına aykırı davranıldığını söylemesi üzerine Çinli yetkilinin "Burası bizim ülkemiz" diye bağırdığı ileri sürülmüştü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.