Yemen'de İnsansız Hava Aracı Saldırısı

Yemen'de İnsansız Hava Aracı Saldırısı

Marib eyaletinde bir apartmana yönelik saldırıda el Kaide mensubu olduğundan şüphelenilen yedi kişi hayatını kaybetti

Yemen'in Marib vilayetinin el-Vadi bölgesinde bir apartman binasını hedef alan insansız hava aracı saldırısında 7 kişi hayatını kaybetti.

Bir güvenlik yetkilisinin verdiği bilgiye göre, insansız hava aracı saldırısında edef alınanların el Kaide şüphelisi olduğu söyleniyor. Başkent Sana'a'nın doğusunda ABD'ye ait insansız hava aracı ile hedef alınan apartmanda ölen 7 kişinin faali bir şekilde el Kaide mensubu olduğu iddia ediliyor.

ABD'ye ait insansız hava araçlarının uzun süredir Arap Yarımadası el Kaidesi ve IŞİD'e yönelik saldırılar düzeneleme amacıyla Yemen'de hava üslerini kullandığı ve ülkenin hava sahasında bulunduğu biliniyor. ABD'nin bu saldırıları, uluslararası kamuoyunun da dikkatini çekecek biçimde, insan hakları ihlalleri ile gündeme geliyor. Daha önce, insansız hava aracı saldırılarında herhangi bir örgüt ile ilişkisi olmayan yüzlerce sivil hayatını kaybetmişti.

Birleşmiş Milletler verilerine göre Yemen'de Mart 2015'ten bu yana süren çatışmalarda 6600'den fazla insan hayatını kaybetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.