ABD'den SDG'ye Destek

ABD'den SDG'ye Destek

Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Suriye'de PYD öncülüğündeki SDG'yi ziyaret etti

Timeturk'ün haberine göre; ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner, ABD Başkanı Barack Obama'nın IŞİD ile Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk'ün Suriye'nin kuzeyinde terör örgütü PKK'nın uzantısı PYD'nin öncülük ettiği Suriye Demokratik Güçleri (SDG) adlı grubun liderleriyle görüştüğünü bildirdi.

Mark Toner, günlük basın toplantısında, McGurk'ün Suriye'deki görüşmelerine ilişkin haberler hakkındaki sorularını cevapladı.

McGurk'ün Almanya ve Türkiye'de de temaslarda bulunduğunu belirten Toner, özel temsilcinin Suriye'de SDG içindeki farklı grupların liderleriyle görüştüğünü, Menbiç'in IŞİD'den alınmasına yönelik memnuniyeti dile getirdiğini belirtti.

Toner, "Brett McGurk ayrıca IŞİD'e karşı mücadelede SDG'ye yönelik ABD desteğini teyit etti. Aynı zamanda SDG tarafından verilen taahhütlere uyulmasının önemini vurguladı. Tüm bu görüşmelerinde çatışmaların önlenmesi ve çabaların birleştirilmesini teşvik etti"dedi.

Mark Toner, SDG içindeki Kürt unsurların Fırat'ın doğusuna dönme sözünü yerine getirdiklerini yineleyerek, IŞİD'den kurtarılan Münbiç'in bölgenin yerlileri tarafından kontrol edilmesi gerektiğini kaydetti.

Toner, "Mümkün olan en kısa sürede yerel makamların ve yerel hükümetin IŞİD'den alınan şehir ve kasabalarda kontrolü yeniden tesis etmesini istiyoruz. Asıl amaç yerlerinden olmuş, IŞİD'e maruz kalmış halkın evlerine geri dönmesi, şehirlerin de eski normal haline dönmesidir" diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.