Japonya'dan "Teröre Karşı" 440 Milyon Dolar

Japonya'dan "Teröre Karşı" 440 Milyon Dolar

Japonya Başbakanı Shinzo Abe, terör karşıtı önlemleri artırmaları için Asya ülkelerine yardım sözü verdi

Reuters'ın haberine göre; bir hükümet sözcüsü, Japonya Başbakanı Shinzo Abe'nin geçtiğimiz çarşamba günü, terör olaylarında artış yaşanan Asya ülkelerinde teröre karşı önlemlerin artırılması için 440 milyon dolar yardım sözü verdiğini ifade etti.

Geçtiğimiz hafta Filipinler'de, polisin iddiasına göre IŞİD bağlantılı muhalifler tarafından Devlet Başkanı Rodrigo Duterte'nin memleketinde gerçekleştirilen saldırıda 14 kişi ölmüştü. Temmuz ayında Bangladeş'in başkentinde bir kafeyi hedef alan IŞİD saldırısında ise 22 kişi hayatını kaybetmişti.

Kabine Genel Sekreter Yardımcısı Koichi Hagiuda, Shinzo Abe'nin Güneydoğu Asya Ülkeleri Birliği liderleri toplantısında "Asya'da terör ve aşırılık karşıtı adımlara ilk desteğimiz olarak, önümüzdeki üç sene içerisinde 45 milyar Japon Yeni tutarında bir yardım programı gerçekleştireceğiz" ifadelerini kullandığını belirtti.


Asya ülkelerinin bu yardımı alıp alamayacağı henüz belli değil, fakat söz konusu plan yüksek teknoloji biyometrik kimlik tespit sistemleri ve yüksek seviye patlayıcı dedektörleri gibi önlemleri de içeriyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.