Netanyahu: Yahudi yerleşimleri barışa engel değil

Netanyahu: Yahudi yerleşimleri barışa engel değil

İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Yahudi yerleşim birimlerinin, Filistin ile İsrail arasındaki barış sürecinin önünde engel teşkil etmediğini söyledi.

İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Batı Şeria'daki "Yahudi beldelerinin" barış sürecinin önünde engel teşkil ettiğine ilişkin iddiaların her zaman kendisini şaşırttığını belirterek, "Batı Şeria'daki Yahudiye ve Samarya Bölgesi'nde yer alan Yahudi beldeleri, barış için engel teşkil etmiyor. Hiç kimse ciddi şekilde 2 milyon Arap'ın İsrail'de yaşamasının barış sürecinin önünde engel oluşturduğunu söylemiyor." dedi.

Netanyahu, diğerlerini kabul etmemenin barışı imkansız hale getirdiğini vurgulayarak, Filistinli liderlerin, "bir Filistin devleti için Yahudilerin olmamasını" ön şart olarak sunduğunu söyledi.

Batı Şeria'daki Yahudi yerleşim birimlerinde 600 binden fazla İsraillinin yaşadığı ifade ediliyor. İsrail resmi kaynaklarından yapılan açıklamalara göre, İsrail'de bulunan 1 milyon 400 bin Filistinli, nüfusun yüzde 20'sini oluşturuyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.