Rejim Idlib'de pazar yerini vurdu: 28 ölü

Rejim Idlib'de pazar yerini vurdu: 28 ölü

Esed rejimine bağlı savaş uçaklarının İdlib kent merkezinde çarşıya düzenlendiği saldırıda 28 kişi yaşamını yitirdi, 41 kişi de yaralandı.

İdlib sivil savunma yetkilisi Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Beşşar Esed rejimine ait savaş uçaklarının direnişçilerin denetimindeki İdlib kent merkezindeki çarşıyı bombaladığını söyledi.

Çarşıya düzenlenen saldırıda şu ana kadar aralarında kadın ve çocukların da olduğu 28 sivilin hayatını kaybettiğini, 41 kişinin de yaralandığını ifade eden Ali, “Saldırıda onlarca araç, iş yeri ve evde yangın çıktı. Bombardımanda çarşıda can pazarı yaşandı. Sivil savunma ve itfaiye ekipleri yangını söndürdü.” dedi.

Rejimin hava saldırısında yaralananların ambulanslarla kentteki sahra hastanelerine taşındığını kaydeden Ali, hayatını kaybedenlerin sayısının artmasından endişe ettiklerini dile getirdi.

Rejimin, çarşıyı Kurban Bayramı arefesinde hedef aldığını vurgulayan Ali, saldırıda sâdece masum sivillerin yaşamını yitirdiğini belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.