Afganistan ve Irak Savaşlarının ABD'ye maliyeti en az 5 trilyon dolar

Afganistan ve Irak Savaşlarının ABD'ye maliyeti en az 5 trilyon dolar

ABD'nin "teröre karşı savaşının" faturası ağır

Bağımsız araştırmacıların raporlarına göre Irak ve Afganistan savaşları Amerikalı vergi mükelleflerinin 5 trilyon dolarına mal oldu ve bu sayı önümüzdeki yıllarda daha da artabilir.

Bu miktar yalnızca ekipman ve personel masraflarını içermiyor, aynı zamanda ABD Dışişleri Bakanlığı'nın yerel halka yönelik yardımlarını, ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın savaşlar dolasyısıyla yaptığı harcamaları ve ABD Savaş Gazileri İşleri Bakanlığı'nın ülkeye geri dönen askerler için yaptığı masrafları da kapsıyor.

Brown Üniversitesi, Watson Uluslararası ve Kamusal İlişkiler Enstitüsü için yapılan araştırmanın sahibi Neta Crawford, bu miktar için "inanılamayacak derecede yüksek" yorumunu yaptı. Crawford, savaş sebebiyle hayatını kaybeden, yurtlarından olan sivillerin, çatışmalarda ölen askerlerin ve yıllar sonra yol kenarlarında unutulan patlayıcılar nedeniyle ölen çocukların ise rakamlarla ölçülemeyeceğini sözlerine ekledi.

Kaynak: Military Times

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.