"İsrail'in en az 200 nükleer silahı var"

"İsrail'in en az 200 nükleer silahı var"

ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'in hacklenen maillerinde yer alan bilgilere göre, İsrail'e ait 200 nükleer silah bulunuyor.

Ortadoğu'nun en büyük nükleer silah kapasitesini elinde bulunduran İsrail ile ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell'in hacklenen e-posta adresindeki belgelere göre, İsrail'e ait en az 200 nükleer silah bulunuyor.

The Times of Israel'in haberine göre, daha önce İran'ın nükleer enerji tesislerinin bombalanması ve İsrail'e ait nükleer envanter gündeme gelmişti. Yetkililere göre, tüm dünya İran'ın nükleer kapasitesine odaklanmışken, İsrail'in elinde çok büyük nükleer silahlar bulunuyor.

İNGİLTERE İSRAİL'İN NÜKLEER BELGELERİNİ KAYBETMİŞTİ

İngiliz hükümetinin, İsrail'in nükleer silahlarındaki rolüne dair 400 belgeyi kaybettiği ortaya çıkmıştı.

Independent'in haberine göre, İngiltere'nin Milli Arşiv'indeki 11 milyon belge arasında İsrail nükleer silahları ile ilgili yazışmalar ve Winston Churchil'in İsrailli yöneticilere gönderdiği bir mektup bulunamıyor. Gazeteye göre; kaybolan belgeler BM'nin nükleer silah kararına dair İsrail aleyhine delillerin güçlenmesiyle ilişkili olabilir.

Londra'daki Ulusal Arşiv 11 milyondan fazla resmi belgeyi barındırıyor, bu belgelerin çoğu 30 yıldan sonra kamuya açılıyor.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.