Hindistan askeri üssüne saldırı

Hindistan askeri üssüne saldırı

Hindistan kontrolündeki Cammu Keşmir’de bir askeri üsse saldırı düzenlendi.

Ajanslarda yer alan habere göre, Keşmir'in Hindistan kontrolündeki bölümündeki bir askeri üsse bağımsız Keşmir yanlısı bir grubun düzenlediği saldırıda 17 Hindistan askeri öldü.

Hindistan ordusundan bir yetkili yaptığı açıklamada, Keşmir'deki askeri üsse militanlar tarafından düzenlenen saldırıda 17 askerin öldüğünü, çok sayıda askerin yaralandığını kaydetti. Yetkili, Uri kasabasındaki askeri üsse sızdıktan sonra silah ve el bombalarıyla askerlere saldıran dört militanın öldürüldüğünü belirtti. Olayın ardından bölgede geniş çaplı operasyon başlatıldı.

Hindistan işgalindeki Cammu Keşmir bölgesi, çatışmalar ve katliamlarla dolu tarihi ile biliniyor. Bölgede geçtiğimiz aylarda geniş çaplı şiddet olayları yaşanmış, Hindistan polisi ve askerinin müdahalesi sonucu onlarca kişi hayatını kaybetmiş, yüzlercesi yaralanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.