"Fransa daha fazla kaynağa muhtaç"

"Fransa daha fazla kaynağa muhtaç"

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, terörle mücadele için daha fazla kaynağa ihtiyaç olduğunu söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre; Paris'te terör kurbanları için düzenlenen anma töreninde konuşan Hollande, daha önce terörle mücadele önlemlerinin, kamu açığının giderilmesi için yapılacak harcama kesintilerinin önüne geçtiğini söylemişti. Hollande, "Alınacak önlemlerin devamlı olması gereklidir. Burada kastım, saldırıların öngörülmesi, caydırılması ve önlenmesidir. Bu, sürekli olması gereken bir savaştır ve şimdiye kadar istediğimden daha da fazla kaynağa ihtiyaç göstermektedir" dedi.

El Kaide mensubu iki militan, 2015'in ocak ayında Charlie Hebdo dergisinin bürosuna düzenledikleri saldırıda 12 kişiyi öldürmüştü. Kasım ayında Paris'te düzenlenen eş zamanlı saldırılarda 130 kişi, Temmuz'da Nice kentinde bir eylemcinin kamyonunu kalabalığın üstüne sürmesiyle de 86 kişi ölmüştü. Törene cumhurbaşkanlığına aday olan eski Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy ve eski Başbakan Alain Juppe de katıldı. Terörle mücadele, nisan ve mayıs ayında düzenlenecek genel seçimlerde en kritik başlıklardan biri olarak görülüyor. Fransa'da, Paris saldırılarından bu yana olağanüstü hal uygulanıyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.