Paraguay Türkiye'de elçilik açıyor

Paraguay Türkiye'de elçilik açıyor

New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mali, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Fildişi Sahili ve Paraguay Dışişleri Bakanları ile görüşme yapmıştı.

Birleşmiş Milletler Genel Kurulu dolayısıyla New York'ta bulunan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Mali, Çek Cumhuriyeti, Kenya, Fildişi Sahili ve Paraguay Dışişleri Bakanları ile ikili görüşmelerde bulundu.

Çavuşoğlu'nun Paraguay Dışişleri Bakanı Eladio Loizaga ile görüşmesinde de iki ülke arasındaki siyasi ve ekonomik ilişkilerin arttırılması konusu gündeme geldi.

Bakan Çavuşoğlu, mevkidaşına Türkiye'nin Latin Amerika açılımı ve TİKA'nın bölgedeki faaliyetleri hakkında bilgi verdi. Çavuşoğlu, Paraguay'ın Türkiye'de büyükelçilik açma kararından duyulan memnuniyeti dile getirdi. Görüşmede ayrıca, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliği kanallarının artırılması gereği hususu da vurgulandı.

Bakan Çavuşoğlu, ikili görüşmelerinin yanı sıra Macar Dişişleri Bakanı Petar Szijjarto ve İsveç Dışişleri Bakanı Margot Walstrom ile de ayaküstü bir görüşme gerçekleştirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.