Muhalifler Hama'da ilerliyor: Maan ele geçirildi

Muhalifler Hama'da ilerliyor: Maan ele geçirildi

Cundu'l Aksa öncülüğündeki muhalifler, rejimin uzun süredir tahkim ettiği Maan'ı ele geçirdi.

Cundu'l Aksa öncülüğündeki muhalifler, Hama'nın kuzey kırsalında rejimin uzun süredir tahkim ettiği kalesi pozisyonunda olan Maan kasabasını bugünkü taaruz neticesinde ele geçirdi.

Hama kırsalında Cundu'l Aksa ve muhaliflerin haftalardır sürdürdüğü operasyonlarda rejime ait birçok köy, kasaba ve ilçe ele geçirilmişti. Muhalifler, Hama şehrine hakim konumdaki Zeyn el-Abidin tepesi yakınlarına kadar ilerlemişti. Bu ilerleyiş sonrası açılan hattı koruma kapsamında, ele geçirilen bölgelerin çevresinde rejime ait birlikler barındıran kasabalara da operasyonlar başlamıştı. Bu kasabalardan biri olan Maan, rejim tarafından uzun süredir tahkim ediliyordu. Muhaliflerin birkaç saat süren saldırısı sonrası kasaba ele geçirildi.

Kasabanın ele geçirilmesi neticesinde birçok tank ve zırhlı aracın da ele geçirldiği ifade ediliyor. Cundu'l Aksa Hama kırsalında söz konusu operasyona devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.