Mısır Televizyonunda Başörtüsü Kavgası

Mısır Televizyonunda Başörtüsü Kavgası

Mısırlı Avukat Nebih el-Vahş ve İmam Mustafa Raşid Mısır'da yayın yapan bir televizyon kanalında, Raşid'in başörtüsü hakkındaki görüşleri nedeniyle kavga etti.

Mısır'da yayın yapan LTC kanalı şiddetli bir kavgaya sahne oldu. Programın konuklarından Avukat Nebih el Vahş, İmam Mustafa Raşid'in başörtüsü hakkındaki görüşlerinden dolayı ayakkabısıyla Raşid'e saldırdı.

İslam hakkındaki tartışmalı görüşleriyle tanınan İmam Mustafa Raşid'in  "başörtüsü farz değil, kültürel simgedir" sözleri kavganın fitilini ateşledi. İmamın sözlerine sinirlenen el Vahş canlı yayın esnasında ayakkabısını çıkararak Raşid'e vurmaya başladı.

Canlı yayında yaşanan kavganın ardından Nebil el Vahş, Facebook'ta paylaştığı açıklamada Mustafa Raşid'in 2011 yılında Hristiyan olduğunu öne sürdü.

Mısır'ın prestijli üniversitelerinden Ezher'de ilahiyat alanında doktora sahibi olan Mustafa Raşid daha önce de tartışmalı görüşleriyle gündeme gelmişti. Raşid, Kuran'ın sarhoşluğu yasakladığını ancak alkol almayı yasaklamadığını savunmuştu. "Ben Laik'im" adlı kitabın yazarı olan Mustafa Raşid 2013 yılının Şubat ayında Mısır'dan ayrılarak Avustralya'ya yerleşti.


Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.