Erdoğan'a Lozan Cevabı: "O koltuğa onun sayesinde oturuyorsun"

Erdoğan'a Lozan Cevabı: "O koltuğa onun sayesinde oturuyorsun"

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Lozan Anlaşması'nın zafer diye yutturulmaya çalışıldığını söyleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Perşembe günü muhtarlar toplantısında, "Birileri bize Lozan'ı zafer diye yutturmaya çalışıyor" sözleri tartışılmaya devam ediliyor. İstanbul'da yabancı basının Türkiye temsilcileriyle bir araya geldikten sonra gazetecilerin konuyla ilgili sorularını yanıtlayan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi, "O koltuğa Cumhuriyet'in ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş" ifadelerini kullandı.

"Lozan niye gündeme geldi? Bu kadar işsizlik, yolsuzluk varken insanlar can derdindeyken Türkiye'nin 81 ilinde mağdurlar bir çıkış yolu ararken Lozan niye gündeme gelir?" diye soran Kılıçdaroğlu, devamında şu ifadeleri kullandı. 

"Lozan Türkiye'nin tapu senedi. Biz Lozan'ı savunuyoruz, onlar Sevr'i savunuyorlar. Sen Sevr'i mi savunuyorsun? Biz Ankara'yı savunuyoruz onlar İstanbul'u savunuyorlar. Biz Cumhuriyet'i savunuyoruz onlar hilafeti savunuyorlar. Biz vatandaşı savunuyoruz onlar kul olmayı savunuyor. O koltuğuma Cumhuriyet sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. O koltuğa Cumhuriyet'in ve Lozan'ın sayesinde oturduğunu unutmayacaksın arkadaş. Kim oluyorsun, nasıl böyle konuşuyorsun? Ne hakkın var senin, tarihine ihanet etmeye kimsenin hakkı yoktur. Cumhurbaşkanıysan otur adam gibi Cumhurbaşkanlığını yap. Tarih bilmiyorsan çağır tarihçiyi konuş. Böyle bir konuşma olamaz. Cumhurbaşkanlığı koltuğunda oturan ülkesine ihanet edemez, ülkesini satamaz. Böyle bir şey mi olur? Dün diyeceksin ki 'Lozan tapu senedimizdir' bugün diyeceksin 'Lozan ülkeyi satmaktır'. Ne demek bu, nasıl bir anlayıştır"

 

"Yenikapı ruhu buysa..."

"Şimdi yine diyecekler "Yenikapı ruhundan vazgeçti Kılıçdaroğlu.'. Eğer sizin anladığınız Yenikapı ruhu buysa biz buna karşıyız. Biz ülkemizi seviyoruz. Tarihimizi seviyoruz. Tarihimizle gurur duyuyoruz. Cumhuriyetimizle gurur duyuyoruz. Tarihimize ihanet etmedik, etmeyeceğiz."

15 Temmuz darbe girişimi sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli İstanbul Yenikapı'da birlikte mitinge katılmış. Bu da kamuoyunda "Yenikapı ruhu" diye anılmıştı.

Kaynak: Al Jazeera

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.