Bulgaristan’da peçe yasaklandı

Bulgaristan’da peçe yasaklandı

Yasak kararına Türk azınlığa mensup milletvekilleri tepki gösterdi.

Bulgaristan Parlamentosu tarafından kabul edilen yasa, kamuya ait yerlerde yüzü tamamen veya kısmen örten peçenin kullanılmasını yasaklıyor. Ancak söz konusu yasa sağlık açısından gerekli olduğu durumlarda veya meslekî nedenlerle peçe takılmasına izin veriyor. Ayrıca yasak camilerde geçerli olmayacak.  Yasağa uymayanların ilk seferde 200 leva (100 euro), tekrarlanması halinde de 1500 leva (750 euro) para cezasına çarptırılması öngörülüyor.

DW'nin haberine göre; ülkede yapılacak genel seçimler öncesinde bu yasanın kabul edilmesi Türk azınlığın haklarını savunan Hak ve Özgürlükler Partisi'nin (HÖH) tepkisine yol açtı. Yasayı destekleyenleri  "dini hoşgörüsüzlükle” suçlayan HÖH üyesi 30 milletvekili boykot ederek, oylamaya katılmadı.

Uluslararası Af Örgütü de peçeyi yasaklanmasını eleştirerek, bu yasanın "Bulgaristan'da kaygı yaratan hoşgörüsüzlük, yabancı düşmanlığı ve ırkçılık eğilimlerinin” bir göstergesi olduğunu bildirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.