Rusya'dan ABD'ye 'tektonik kayma' uyarısı

Rusya'dan ABD'ye 'tektonik kayma' uyarısı

Rusya ABD'yi Suriye rejimine yönelik saldırılara karşı uyardı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Mariya Zaharova Rusya devlet televizyonunda yaptığı açıklamada, Suriye rejiminin zayıflamasının sadece Suriye'de değil tüm bölgede "korkunç tektonik kaymalara" neden olabileceğini kaydetti. Zaharova ayrıca Suriye'de rejimin değiştirilmesinin siyasal bir boşluk oluşmasına neden olacağını ve bu boşluktan sadece ılımlı muhaliflerin değil, bütün "terörist grupların" yararlanacağını kaydetti.

Rusya ile ipler geriliyor

ABD Dışişleri Bakanı Kerry hafta içinde Rusya’nın ve Suriye’deki bombardımanlar sona ermezse, Moskova’yla tüm teması kesme tehdidinde bulunmuştu. Moskova yönetiminin verdiği bilgilere göre Kerry cumartesi günü birkaç gün içinde dördüncü kez mevkidaşı Sergey Lavrov ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler ve Batılı ülkelerden gelen tüm tepkilere rağmen dün Halep'te kalan son hastanelerden biri daha vurulmuştu. Moskova ve Şam yönetimlerinin bilinçli olarak hastaneleri hedef aldığı öne sürülüyor ancak her iki ülke de suçlamaları kabul etmiyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.