"ABD'yi dost sanıyordum"

"ABD'yi dost sanıyordum"

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte ABD'ye tepki gösterdi.

Filipinler Devlet Başkanı Rodrigo Duterte, ABD'nin insan hakları eleştirilerine tepki gösterdi.

"Politics" adlı internet sitesinde yer alan habere göre, Duterte, ABD yönetiminin, göreve geldiği 30 Haziran'dan bu yana izlediği politikalar karşısında sergilediği tavrı eleştirerek "Sağdan soldan herkes saldırıyor. ABD'yi dostumuz zannediyordum. Ancak ABD yönetimi politikalarımızı incelemeksizin bizi eleştiriyor." ifadelerini kullandı.

ABD'nin, özellikle de Başkan Barack Obama yönetiminin, Filipinler halkını her seferinde yargılamasını hazmedemediğini belirten Duterte, Filipinler halkına "Ben, Filipinler devletini temsil ediyorum. Filipinler halkına hakaret ettiğinizde ya da dünya kamuoyu önünde beni kınadığınızda aslında halkımı çarmıha germiş oluyorsunuz." dedi.

Laos'ta düzenlenen Güneydoğu Asya Ülkeler Birliği (ASEAN) zirvesi sırasında ABD Başkanı Barack Obama ile görüşmesi planlanan Duterte, bir gazetecinin görüşme sırasında uyuşturucuyla mücadele konusunda gelebilecek olası eleştirilere nasıl cevap vereceği sorusu üzerine, ABD ve Obama'yı hakarete varan sözlerle eleştirerek kimsenin kendisinden uyuşturucuyla mücadele konusunda hesap soramayacağını dile getirmişti. Bu açıklamalar üzerine görüşme iptal edilmiş, Duterte de iptalden dolayı "üzgün" olduğunu belirtmiş ancak özür dilememişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.