CIA'in korkunç işkence tekniklerini anlattılar

CIA'in korkunç işkence tekniklerini anlattılar

CIA’in fazla bilinmeyen işkence yöntemlerini anlatan Tunuslu iki eski esir, suyla işkencenin farklı şekillerine maruz kaldıklarını anlattı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü’nün raporuna göre, El Kaide üyesi olmakla suçlanan iki eski esir CIA’nın daha önce bilinmeyen korkunç işkence tekniklerini ayrıntılarıyla anlattı.

​CIA’in işkencecilerinin kendilerini elektrikli sandalyeye bağlamakla tehdit ettiğini, suyla işkencenin farklı yöntemlerini kullandığını ve uzun saatler boyunca kaldıkları hücrenin tavanında asılı bekletildiklerini söyleyen 51 yaşındaki Ridha el Nacar ve 52 yaşındaki Lütfi el Arabi el Gerissi, hücrelerinde asılı kaldıkları süre boyunca da ABD’li sorgu görevlileri tarafından defalarca dayak yediklerini kaydetti.

 

Sputnik'in haberine göre; İnsan Hakları İzleme Örgütü’ne konuşan Gerissi, parmaklarda kullanılan sivri çubuklarla, elektrikli başlıkla ve suyla boğulma hissi yaratan farklı tekniklerle yıllarca işkence gördüğünü belirtti. 13 yıl boyunca haklarında herhangi bir suçlama olmadan Afganistan’da esir tutulan Nacar ve El Gerissi, uğradıkları işkence ve 13 yıllık esaret karşılığında ABD’den herhangi bir tazminat alamadıklarını da ifade etti.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.