ABD Kunduz'da sivilleri hedef aldı

ABD Kunduz'da sivilleri hedef aldı

Afganistan'da buılunan ABD askeri jetleri Kunduz'u Taliban'dan geri almak için yaptığı saldırıda sivillere ait iş yerleri bombalandı.

Afganistan'da hafta başından Taliban grubunun yaptığı ardarda baskınlar sonucu ülkenin kuzeyindeki stratejik öneme sahip Kunduz'da ABD jetlerinin Afgan ordusuna destek amacıyla başlattığı hava saldırılarında siviller ve sivil yerleşim yerleri bombalandı.

 

 

Dünya Bülteni'nin haberine göre; Kunduz, Helmand, Baghlan ve Uruzgan'da şiddetli çatışmalar yaşanmaya devam ediyor. Çatışmaların en yoğun olduğu yerlerden birisi Kunduz. Şehir merkezinde Taliban ile Afgan güçleri arasındaki çatışmalar devam ediyor. Halk ise şehirde sıkışıp kalmış durumda. Su ve ekmek sıkıntısının yaşandığı şehirde şu ana kadar 115 sivil yaşanan çatışmalar nedeniyle hayatını kaybetti.  Nangarhar'ın Achin ilçesinde IŞİD üyelerine karşı düzenlenen operasyon sırasında bombalı saldırı nedeniyle bir Amerikan askeri öldürüldü. Bu yıl Afganistan'da 6 Amerikan askeri öldürüldü. 




Sınır Tanımayan Doktorlar hedef alınmıştı

Afganistan’ın Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar’a ait hastaneye ABD’nin düzenlediği ve 22 kişinin hayatını kaybettiği saldırının üzerinden tam bir yıl geçti. ABD Hava Kuvvetleri, 3 Ekim gecesi, Afganistan’ın kuzeyindeki Kunduz kentinde Sınır Tanımayan Doktorlar’a ait hastaneye saldırı gerçekleştirmişti. Ağır uçaklarla düzenlenen saldırı sonucu örgüt çalışanları dahil 22 kişi ölmüş, onlarca kişi yaralanmıştı.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.