İbadi, Türkiye'den yardım istemiş miydi?

İbadi, Türkiye'den yardım istemiş miydi?

Irak Başbakanı İbadi'nin, Musul'da IŞİD'e karşı savaş eğitimi veren Türk askerleriyle ilgili talebini Ankara ziyaretinde sunduğu ortaya çıktı.

Irak Başbakanı Haydar el-İbadi'nin, Musul'da IŞİD'e karşı savaş eğitimi veren Türk askerleriyle ilgili talebini 25 Aralık 2014'teki Ankara ziyaretinde dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu'na ilettiği ortaya çıktı.

İbadi, Bağdat'ta düzenlediği basın toplantısında, Türk askerlerinin Musul yakınındaki Başika'da yerel güçlerin eğitim amaçlı bulunmasına ilişkin yaptığı açıklamalarda "Türklerin Irak'taki varlığının gerekçesi yoktur ve bu tehlikeli bir durumdur. Irak hükümetinin de bu yönde herhangi bir talebi olmamıştır." ifadelerini kullanmıştı.

Görüntülerde Davutoğlu ile yaptığı ortak basın toplantısında konuşan İbadi, şu ifadeleri kullanıyor:

"IŞİD ile mücadelede ciddi hazırlıklara ihtiyaç duyuluyor. Bu nedenle uluslararası destek istedik. Uçak, silah ve eğitim konusunda istediğimiz uluslararası desteği alıyoruz. Bu yüzden bu alanda bir işbirliğinin olması gerekiyor. Komşumuz Türkiye'den ve hazır olduğunu ifade eden Sayın Başbakandan da güvenlik, istihbarat ve askeri alanlarda eğitim, teçhizat ve silah düzeyinde bu tür yardımların yapılmasını bekliyoruz. Bunlar konuşuldu ve bu çerçevede sunulan listeler var. Türk kardeşlerimizin Irak'a silah yardımı konusunda bir hazırlığı bulunuyor. Biliyorsunuz burada bir savaş veriyoruz ve bu savaş, özellikle silah ve cephanelik konusunda gücümüzü ve çabamızı tüketiyor. Bunun için destek gerekli."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.