Gazprom: Türk Akımı'nın deniz ayağının inşasına 2017'de başlamayı planlıyoruz

Gazprom: Türk Akımı'nın deniz ayağının inşasına 2017'de başlamayı planlıyoruz

Gazprom'ın, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinin denizden geçecek kısmının inşaatına gelecek yılın sonunda başlamayı planladığı belirtildi.

Gazprom Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Aleksandr Medvedev Reuters'a yaptığı açıklamada, "Türk Akımı'nın denizden geçecek kısmının inşaatına 2017 sonunda ya da en geç 2018'in ilk çeyreğinde başlamayı planlıyoruz" dedi.

Gazprom Başkanı Aleksey Millersa dün yaptığı açıklamada, Türk Akımı projesinin inşaatına 2018'de başlamayı planladıklarını söylemişti. Miller, "Projenin denizden geçecek kısmı Gazprom'a ait olacak ve şirketimiz projenin hem birinci hem de ikinci kolunun inşaatının finansmanını üstlenecek" demişti. Biri Türkiye pazarı diğeri Avrupa pazarı için olmak üzere iki koldan oluşacak Türk Akımı'na ilişkin hükümetlerarası anlaşma Rusya ile Türkiye arasında 10 Ekim'de imzalanmıştı. İmzalar, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in İstanbul ziyareti sırasında atılmıştı.

Kaynak: Sputnik

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.