Nasrallah: Riyad yönetimi ülkesini cehenneme sürüklüyor

Nasrallah: Riyad yönetimi ülkesini cehenneme sürüklüyor

Hizbullah lideri Nasrallah, Suudi Arabistan’ın Yemen’de düzenlediği saldırıları eleştirdi.

ABD, Suudi Arabistan ve diğer bölgesel ortaklarının Suriye’deki asıl amacının ‘demokrasi’ ya da seçimler olmadığını kaydeden Hizbullah lideri, “Amaçları Suriye’nin düşmesi, bölünmesi ve parçalara ayrılması” dedi. 

ABD’nin Suriye rejimine karşı 'yanlışlıkla' düzenlediği saldırının IŞİD’i güçlendirme çalışmalarının bir parçası olduğunu iddia eden Nasrallah, “ABD, Deyr ez Zor’da Suriye ordusu mevzilerini hedef aldı, böylece tüm bölge IŞİD’in eline geçecekti” diye konuştu.

Aşure Günü’nde binlerce kişinin önünde gerçekleştirdiği ve televizyonda da canlı yayınlanan konuşmasında Suudi Arabistan’ın Yemen’de düzenlediği operasyonları da eleştiren Nasrallah, Riyad yönetiminin ülkeyi ‘cehennem’e sürüklediğini ifade etti. Hizbullah lideri, destekçilerine dünyanın dört bir yanındaki Suudi Arabistan elçilikleri ve kurumlarının önünde protesto gösterileri gerçekleştirme çağrısında bulundu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.