Amerikan-Rus ateşkesinin çökmesinin ardından: Halep'teki ölü ve yaralı sayısı 2 bin

Amerikan-Rus ateşkesinin çökmesinin ardından: Halep'teki ölü ve yaralı sayısı 2 bin

ABD ve Rusya öncülüğündeki ateşkes girişiminin başarısızlıkta sonuçlanmasının ardından Halep'i hedef alan saldırılarda bilanço ağır.

Halep'te kalmaya devam eden siviller, rejim tarafından kuşatılan şehirde her gün yeni katliamlarla yüzleşiyor. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin verilerine göre; ABD ve Rusya öncülüğündeki ateşkes girişiminin başarısızlıkla nihayet bulduğu 19 Eylül'den bu yana belgelenebilen ölüm sayısı 564. Bunların arasında 116 çocuk ve 42 kadın da bulunuyor. Hedef tanımayan bombardımanlarda yüzlerce kişi de yaralandı.

Rejimin ve Rusya'nın şehrin mahallelerine düzenlediği hava saldırılarında 63'ü çocuk 17'si kadın 334 sivil hayatını kaybederken, tekrar eden bombardımanlarda da 4'ü çocuk 37 kişi hayatını kaybetti. Bunlardan 13'ünün kimliği belirlenemedi. Hava saldırıları yüzlerce kişiyi yaralerken birçok kişi de sakat kaldı.

5'i çocuk 2'si kadın 24 sivil ise ağır silahlar ve toplar ile yapılan saldırılarda hayatını kaybetti.

Rejim ve Rus uçaklarının şehrin kırsalına yönelik saldırıları ise 37si çocuk 12'si kadın toplam 142 kişinin hayatına mal oldu. Devam eden operasyonlarda muhaliflerin rejim bölgesine saldırıları sonucu 11'i çocuk 12'si kadın 60 kişi yaşamını yitirdi. YPG kontrolündeki Şeyh Maksud bölgesinden yapılan keskin nişancı ateşinde engelli bir genç hayatını kaybederken muhaliflerin Şeyh Maksud'a yönelik saldırısında 3 sivil yaşamını yitirdi. Şehri hedef alan rejim ve Rusya hava saldırılarında 1400 kişi ise yaralandı. Bazılarının durumu ağır.

Şehre yönelik kuşatma ve yıkım siyaseti sürerken uluslararası toplumun herhangi bir çözüm önerisi bulunmuyor. Muhaliflerin kuşatmayı kırmak için yeni ve geniş çaplı bir operasyon yapacağı ifade ediliyor. Halep bir süre daha rejim ve Rusya'nın bombardıman ve sivil katliamlarıyla anılacak gibi gözüküyor.

Kaynak: Mepa News

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.