'IŞİD şüphelisi' cezaevinde ölü bulundu

'IŞİD şüphelisi' cezaevinde ölü bulundu

Leipzig kentinde, IŞİD ile bağlantısı olduğu ve Berlin Havaalanı’na saldırı planladığı gerekçesiyle tutuklanan Al-bakr kendisini asarak intihar etti.

Almanya'nın Leipzig kentinde, IŞİD ile bağlantısı olduğu ve Berlin Havaalanı’na bombalı saldırı planladığı gerekçesiyle geçtiğimiz pazartesi günü gözaltına alınan ve daha sonra tutuklanan Jaber Al-bakr cezaevindeki hücresinde ölü bulundu.

Alman medyasında yer alan haberlere göre Suriyeli Al-bakr kendisini asarak intihar etti. Ancak intihar şüphesiyle sürekli hücresi gözetlenen ve açlık grevi yapan Jaber Al-bakr’ın nasıl intihar ettiği konusu soru işaretleri oluşturdu.

8 Ekim Cumartesi günü terör zanlısı Jaber Albakr’ın Chemnitz kentindeki evinde yapılan aramada 1,5 kilogram tahrip gücü yüksek patlayıcı madde bulunmuştu. Polisin elinden kaçmayı başaran Al-bakr’ı Leipzig’de ziyarete gittiği 3 Suriyeli, ellerini ve ayaklarını elektrik kablolarıyla bağlayarak polise teslim etmişti.

Al-bakr, 2015 yılı başında Almanya’ya sığınmacı olarak gitmişti. 

Sürekli gözetlenen bir hücrede gerçekleşen intihar şüpheli bulundu. Almanya'da Türklere yönelik cinayetlerle gündeme geklen NSU örgütüne bağlı bazı sanıklar da cezaevinde ölü bulunmuştu.

Kaynak: Dünya Bülteni

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.