ABD'de her 25 saniyede bir kişi uyuşturucudan yakalanıyor

ABD'de her 25 saniyede bir kişi uyuşturucudan yakalanıyor

ABD'de her 25 saniyede bir kişinin uyuşturucu bulundurmaktan gözaltına alındığı, yıllık ortalama 1 milyon 250 bin kişinin de bu nedenle hapse girdiği açıklandı.

İnsan Hakları İzleme Örgütü (HRW) ile Amerikan Sivil Özgürlükler Birliği (ACLU) ABD'de bireysel kullanım için uyuşturucu bulundurmanın hukuki sürecine ilişkin rapor yayınladı.

Rapora göre her 25 saniyede bir kişi uyuşturucu bulundurma suçundan güvenlik güçlerince gözaltına alınıyor.

Her yıl bu suçtan demir parmaklıklar ardına konan kişi sayısının, ortalama 1 milyon 250 bin kişi olduğu belirtilen raporda, her gün bu suç nedeniyle 137 bin kişi geceyi ceza ya da tutukevinde geçiriyor.

Esrar kullanmanın, bazı eyaletlerde serbest bırakıldığı, bazı eyaletlerde ise suç olduğu belirtilen raporda, polisin 2015 yılında 547 bin kişiyi esrar bulundurmaktan gözaltına aldığı kaydedildi.

HRW ve ACLU, mevcut yasal uygulamaları eleştirerek, tutuklamalar ve yargı süreçlerine rağmen uyuşturucu kullanımının artmaya devam ettiğini ve bu sağlık sorununun giderilmesi konusunda yasal uygulamaların yarar sağlamadığını savundu.

Raporda, bu kamu sağlığı sorunuyla mücadele için daha etkili yöntemler geliştirilmesi ve yasal mevzuatın gözden geçirilmesi çağrısı yapıldı.

Kaynak:AA

HABERE YORUM KAT
UYARI: Yorumların her türlü cezai ve hukuki sorumluluğu yazan kişiye aittir. Mepa News, yapılan yorumlardan sorumlu değildir. Her bir yorum 600 karakterle (boşluklu) sınırlıdır.